Arròs amb conill i cigrons de Mutxamel - La Cuina i el Menjar Alacantí

Breaking

Menu Especial Barbacoas


jueves, 12 de junio de 2014

Arròs amb conill i cigrons de Mutxamel

Quin poble mes interessant aquest de Mutxamel, i no tan sols per la seua gastronomía o productes que son de major qualitat, tambe per eixe enteniment del “carpe diem” dels seus habitants.  Remarcables son les festes de Moros i cristians de Septembre, sens dubte les mes atractives i tradicionals de les comarques del sud.  A Mutxamel encara es poden comprar conills morts de Cabotada en cases particulars o be a les carnisseries (com la de Torregrosa) ambs sabor a conill i no a plastic.  Aixi que un dels plats mes típics es l’arròs amb conill i cigrons que us presente.

Ingredients
  • 500 gr d’arròs
  • 250 gr de cigrons arremullats una nit amb bicarbonat (l’aigua a mutxamel te molta cals)
  • mig conill
  • 1 pebrera roja
  • 1 grapat de pèsols o faves tendres i menudetes (opcional si fas el plat en paella)
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 tomaca ratllada
  • 1 picadeta de nyora
  • Aigua, safrà, oli i sal

Elaboració
Aquest arròs es fa tant molt sec (al forn), com sec o melós (segons el gust de cadascú) pero en aquest cas en paella.
En ambdues casos es fa amb el caldo de bollir els cigrons que ha de ser:
Melós: 1,25 litros
Sec de paella: 1 litro
Sec de forn: 0,75 litros (fes servir una olla de arròs al forn)

1) es frigen les pebreres a tires troços de conill, la cabeça d’alls i els cigrons amb oli i sal
2) S’afix la tomaca, nyora (previament fregida) i les favetes
3) posem l’arròs i el fregim fins que canvie de color
4) Incorporem el caldo segons la mida de la nostra elecció
5) ajustem de sal i deixem cuinar el plat al maxim els primers 10 minuts, despres baixem el foc i ho deixem 17-18 minuts mes.
 6)deixem 2-3 minuts de repos i s’ho menjem, aixi de ximple…

IMG_0047IMG_0046IMG_0044


http://menjarixarrar.wordpress.com/2013/09/20/arros-amb-conill-i-cigrons-de-mutxamelarroz-con-conejo-y-garbanzos-de-muttxamel/
ESTA RECETA ES SOLO A TITULO INFORMATIVO TIENEN LA OBLIGACION DE CONSULTARLO COMENTARLO Y VERLO EN SU WEB ORIGINAL.

© RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS DEL AUTOR

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Los mensajes son moderados y serán revisados antes de publicarse.

Este no es un foro de adolescentes, no use letras en vez de palabras completas como "q" en vez de "que", ni escriba sus mensajes en mayúsculas, sea respetuoso con los demás y consigo mismo, si no está de acuerdo puede decirlo sin molestar y con educación.

Una cosa es que no le guste una crítica, otra que use un lenguaje inapropiado para demostrarlo. No estamos en la obligación de publicar ningún mensaje en específico ó de leerlo entero si usas palabras malsonantes u insultos.



"El gurmet mai oblida el nom del mort. És més, mentres se'l menja fa expressa menció d'ell, siga porc senglar o carxofa, i recorda altres assassinats i devoraciones anteriors, perquè el plaer de menjar sol anar acompanyat del de la memòria de passats festins"... MANUEL VÁZQUEZ MONTALBÁN *La Cuina i el Menjar Alicantí*-;