Panfígols i macoques. - La Cuina i el Menjar Alacantí
¡ Buenas tardes !
LaCuina
Menu Especial Barbacoas


domingo, 20 de agosto de 2017

Panfígols i macoques.

Pan-de-higo

En els pobles de la muntanya, passada l'estació estiuenca, no abundaven fruites fresques en la dieta diaria dels habitants. A inicis de la tardor en els pallers i terrats de les llars mes privilegiades es podien trobar melons de tot l'any penjats de les bigues dels sostres, xanglots de raïm penjats en canyes, caquis, peres d'hivern i perellons escampats sobre teles de sac i pomes de Beneixama guardades en cistelles; totes elles fruites que no s'aconseguien mantenir mes allà del mes de gener o febrer......

             La fruita emmagatzemada per a l'hivern se substituïa per peres, carabassa i moniato torrats, codonyat, dolç de tomaca o figues i bresquilles en almívar. També, les fruites seques, sobretot ametles i anous, tenien un paper important en el tancament de les menjars familiars, o servien com a berenar o de picadeta..

           Estas son las recetas del pan de higos o "panfígol"y de los higos fritos o "macoques". Espero que os gusten.:
  • PANFIGOLS y MACOQUES
  • Figues madures seques.
  • Ametles i nous.
  • Oli d'oliva.

 PARA RECETA COMPLETA PINCHAR ESTE ENLACE

Valoración del Artículo:
00.400

RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS DEL AUTOR DE LA PUBLICACION

PARA VER EL REPORTAJE ORIGINAL Y COMPLETO DEBE DIRÍJASE A LA PAGINA DEL AUTOR
SI TUVIERA CONOCIMIENTO DE QUE SE INCUMPLEN LOS DERECHOS DE AUTOR  POR FAVOR NOS LO COMUNICAN  EN EL E-MAIL: gyc.publicaciones@gmail.com
ESTE ARTICULO Y SUS FOTOGRAFÍAS TIENEN DERECHOS DE AUTOR Y SON SOLO PARA SU DIFUSIÓN SIN ANIMO DE LUCRO Y A TITULO INFORMATIVO, PARA VER EL ARTICULO COMPLETO TIENEN EL DERECHO Y LA OBLIGACIÓN DE CONSULTARLO Y COMENTARLO EN SU WEB ORIGINAL.
ORIGEN DE FOTO PORTADA: LAS PROPIAS DE LA WEB ORIGINAL DE LA PUBLICACION DE ORIGEN.
ORIGEN DEL ARTICULO: ENLACE DIRECTO ESTABLECIDO A LA WEB ORIGINAL DE LA PUBLICACION DE ORIGEN.
Los sitios y publicaciones a los que se enlaza desde esta página son solo propiedad de sus respectivos autores.
Los contenidos de los post publicados en La Cuina i el Menjar Alicanti © son de responsabilidad exclusiva de sus respectivos autores y redactores.
REGRESAR